Харчові продукти

Овочі та фрукти

Овочі та фрукти

Дезинфекція продуктів харчування є невід'ємною і однією з найважливіших частин загальної програми профілактики і боротьби з поширенням інфекційних захворювань, особливо шлунково-кишкових інфекцій. Бактерії, віруси і грибки - шкідливі супутники рослинної їжі, яєць, кухонних поверхонь. Зараження продуктів харчування хвороботворними мікроорганізмами відбувається повсюдно, причому, набагато раніше, ніж вони попадуть до нас на стіл.  Можна з упевненістю сказати, що просте ополіскування їжі водою явно не рятує від бактерій, що мешкають на тваринній і рослинній їжі, вірусів, грибків та інших мікроорганізмів, здатних викликати важкі харчові отруєння.  

Ми пропонуємо високоактивний,  але при цьому екологічно чистий дезінфікант, що володіє біоцидними дезинфікуючими властивостями.  Засіб дозволяє забезпечити широкий спектр антимікробної активності. Він особливо ефективний в боротьбі з бактеріями, мікробактеріями туберкульозу, різними вірусами, включаючи і віруси гепатиту, а також грибами і їх спорами. При цьому дезінфікант безпечний для людини і тварин.  Застосовувати його дуже просто. Досить розпорошити за допомогою аерозоля засіб на плоди або рослини і дати природним способом висохнути. Не забувайте і про тару або посуд, в якому передбачаєте зберігати продукти. Таким нехитрим способом ви збільшите термін зберігання продуктів в 2-3 рази. Витрату робочого дезинфікуючого розчину складає приблизно 150-200 мл на 1 м2 поверхні. Дезинфікуючий засіб високоефективний, екологічно безпечний і простий у вживанні.  

М'ясо, риба

М'ясо, риба 

Попередня обробка і зберігання м'яса і риби є особливо складним завданням. Через капілярну, губчасту структуру ці продукти особливо легко «вбираюти» хвороботворні бактерії, які саме в тваринному білку нестримно розмножуються, оскільки це їх улюблене місце існування. Звичайне миття водою не може гарантувати безпеку від зараження, а хімічні миючі засоби тут абсолютно непридатні.  

У такій ситуації незамінним стає дезінфектант. Винятковою особливістю дезинфікуючого засобу є його здатність повністю знищувати бактерії роду Salmonella, що особливо важливе для будь-якої хазяйки.  

Обробка перед зберіганням м'яса або риби методом занурення продуктів в дезінфектант на 15–20 мин. дозволить зменшити загальне число мікробів на поверхні продуктів в 75 разів і, тим самим, продовжить термін їх зберігання в холодильнику при температурі 0°C і відносній вологості повітря 85% до 10 діб.